History
Terug kijken

Veel is er gepasseerd in onze Senioren vereniging maar helaas weinig opgeschreven en bewaard gebleven.
Wat door Johan Vermeer in 2012 achterhaald is voor de viering van het 55 jarig bestaan van onze senioren vereniging, bij onze leden en of mensen die het nog zouden kunnen weten.
Oprichting  in 1957  door Miet Hoevenaars, Sjaan Melis en Toos Dekkers.
Op 18 okt 1957 is de eerste reis naar de dierentuin in Tilburg, hier is wel een foto gemaakt. Aanvankelijk was er niet echt een officiële vereniging, Het was aanvankelijk ook maar één  keer per jaar een reis en verder niks. Sjaan Melis, Miet Hoevenaars en Toos Dekkers regelde deze reizen en met busondernemer “De Kievit” uit Vlijmen gingen ze op pad. Na een paar jaar wilde Miet Hoevenaars mensen erbij vragen om zo ’n echte vereniging te vormen, Toos Dekkers stopte toen.
Mogelijk is toen al gevraagd of Nico de Lange in het bestuur wilde komen , dit is niet zeker maar het is wel bekend dat Nico de Lange , Hannes van Esch en Driek Verhoeven al vrij vroeg deel uitmaakte van het bestuur van onze vereniging. De dochters werden ingeschakeld om het type werk  te verzorgen. Zo waren  Marijke de Lange en Corry Verhoeven  al jong bij de vereniging betrokken.
Nico de Lange is  voorzitter geweest en Marie van Esch volgde hem op.
In onze statuten onder artikel 1  staat dat de vereniging de naam draagt van Seniorenvereniging Cromvoirt/Distelberg en is gevestigd te Cromvoirt gemeente Vught sinds 1957.
Het oud papier ophalen - wat een aardig centje opleverde voor de vereniging - is een apart hoofdstuk in onze vereniging.
Er  is tot 1 september 1996 oud papier opgehaald. Dit heeft ongeveer 25 jaar geduurd, toen mocht het niet meer van de Gemeente Vught ( ivm de invoering van de milieustraat)  we hebben na bezwaar te hebben gemaakt nog  wel jaren  een vergoeding gekregen als compensatie.
Het was vaak ’n gezellige boel met heel veel bekende namen.  Coos van Laarhoven – Maas, Kees Mommersteeg, Driek Verhoeven, Koos Kievits, Jan Heesters, Toon Kluitmans, Jan v. Mensvoort, Piet Dieden, Jan Zenhorst, Mari v. d. Lee,  Jan Vugts, Wim Vugts, Jan Gubbels en nog vele vele anderen.
Feiten die wel vrij zeker zijn:
1970 Voorzitter Marie van Esch volgt Nico de Lange op.
1992 Jan van Mensvoort treed af als penningmeester en  Wim v.d. Leur volgt hem op als penningmeester/secretaris.
Het bestuur bestond toen uit : Marie van Esch, Toos Kievits , Jan Gubbels Wim van de Leur en Mari v.d. Lee
1992  bestuurslid Jan Gubbels treed af en Jan Vugts neemt het over.                                                              
1993  onze vereniging  is  een jaar lid geweest van de  Katholieke Bond voor Oudere en daarna weer opgezegd. De leden stemde het lidmaatschap weg.


1993 Mien v. d. Leur, Nel v. Laarhoven en Marie Vorstenbosch maakten kerststukjes en we vierden samen met de kinderen van onze Basisschool de Kerstviering. Nu maken we nog steeds kerststukjes en wel bij Tiny Michels onder leiding van Mia en Jos van Broekhoven
1994  Toos Kievits treed af als bestuurslid en Daatje v. Pinxteren neemt het over.
1994  Prijskaarten: Wim v. d. Leur wint voor de eerste keer het prijskaarten, latere winnaars waren  Piet v. Boxtel en Jan v.d. Hurk die ieder de beker drie keer wonnen.
1995 Mari  v. d. Lee legt zijn functie neer en Piet Vromans neemt het over en gaat ook oud papier  mee ophalen.
2000  Marie Vorstenbosch wint het prijskaarten en krijgt de beker uitgereikt.   
2001  Er werden echte fietstochten georganiseerd van wel 50 km. Vanaf de kerk via Nederhemert en Hedel weer terug. Er werd wel brood meegenomen voor onderweg. De fietstochten zijn gebleven, maar de afstanden zijn in de loop van de jaren wat aangepast. We drinken nu onderweg onze koffie of borreltje op een terrasje.
2004  Marie v, Esch  wordt na 35 jaar voorzitter opgevolgd door Dora de Werd.
Samen met Wim v. d. Leur, Riek de Jong , Daatje v. Pinxteren en Anneke v. Hal vormden zij het bestuur.
2009  Wim v. d. Leur stopt als bestuurslid penningmeester/secretaris  Gelukkig zijn alle papieren vanaf hier door Wim van de Leur  wel bewaard gebleven.

Mooie herinneringen van Marie Vorstenbosch over een bureis naar de watervallen van Coo in Belgie. Tijdens de reis stopte plots de bus  van “de Kievit” ermee, de motorkap ging open en iedereen had zich er al mee bemoeid totdat de chauffeur riep, wie heeft er een elastiekje, en inderdaad met het elastiekje werd de bus gemaakt en bracht de hele bups weer naar Cromvoirt.
Marie vertelde ook dat Bart v. Kuijk sr.  zo goed kon dansen en heel goed kon zingen. Samen met Wout Gubbels waren ze de gangmakers, als zij begonnen te zingen en dan viel de hele bus in. Het was altijd heel gezellig volgens Marie en die kan het weten, ze is veruit de oudste van onze vereniging.

Bijgewerkt: Helvoirt
15 jan. 2020
03:20 p.m.
lok.time
E-mail
Copyright Helvoirt 2008-2020,  Hans Schmit   Inc. All Rights Reserved.